Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Εμπειρίες: eshopping in Cyprus, eshopcy.com.cy

Τες προάλλες εδοκίμασα να δώ πως είναι το άθλημα του e-shopping στην Κύπρο. Ξεκινώντας που το πολυδιαφημισμένο eshopcy. 13 Αυγούστου πρωί παραγγέλλω ένα φορητό σκληρό δίσκο (USB hard disk, για τους αγγλομαθείς). Εν επλήρωσα κατά την παραγγελία τζιαι εζήτησα να τον παραλάβω στο κατάστημα της Λευκωσίας. 14 Αυγούστου απόγευμα παίρνω τηλεφώνημα ότι είναι έτοιμο και να παω να το παραλάβω. Ως δαμέ πολλά καλά.

14 Αυγούστου, ώρα 6:30 περίπου απόγευμα κατεβαίνω στο κατάστημα. Υπολογίζω οτι εν θα χρειαστώ παραπάνω που 10 λεπτά. Να το ζητήσω, να μου το δώσουν, να το πληρώσω τζιαι να φύω. Φαίνεται όμως πως εσκεφτήκαν τζιαι άλλοι όπως εμένα οπότε μπαίνω μέσα τζιαι ζητώ το. Μου λέν 'Κάτσετε και θα σας φωνάξουμε'. ΟΚ, να κάτσουμε. Περίμενα γύρω στα 15-20 λεπτά να εξυπηρετηθούν οι προηγούμενοι, τζιαι ερκεται η σειρά μου.
- Ναι παρακαλώ ο κύριος; Λέει η ευγενέστατη πωλήτρια
- Τάδε Ταδόπούλος για ένα σκληρό δίσκο
- Περιμένετε να σας τον φέρουμε

Περιμένω 1-2 λεπτά, έρκεται ο δίσκος. Εν τω μεταξύ πάνω στον παγκο μια σημείωση που γράφει πως δεν δέχονται επιταγές και American Express. Βγάζω την VISA να πληρώσω.
- Ξέρετε, αν θα πληρώσετε με VISA υπάρχει επιβάρυνση 3% λόγω JCC. Αν θέλετε να την αποφύγετε μπορούμε να περάσουμε την κάρτα σας μέσω του ελληνικου e-shop, αλλά θα πρέπει να περιμένετε λίγο.
Συγγνώμη, άκουσα καλά; 3% επιβάρυνση; Ούτε στη Συρία δεν μου ζήτησαν επιβάρυνση για χρήση πιστωτικής κάρτας! (χωρίς να έχω τίποτε με τη Συριά, παράδειγμα έφερα). Αν δεν θέλετε κοπέλια να χρεώνεστε το 3% της JCC, μεν δέχεστε κάρτες, πέτε το, να ξέρουμε τι μας γίνεται! Και για να έχουμε καλό ρώτημα, άν κάποιος πληρώσει με κάρτα από το site και ζητήσει παράδοση στο χώρο του, θα του χρεώσετε 3%; Διότι στο σάιτ σας, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο!

Τέλος πάντων επερίμενα ακόμα λλίο, ετελειώσαν ούλλοι τζιαι ακόμα επερίμενα, τζιαι γύρω στες 7:15, έπιασα τζιαι την απόδειξη μου τζιαι έφυα. 45 λεπτά για δουλεία των 10! Μπράβο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: