Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Βιβλία Ιστορίας

Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας, ανακοινώσεις κομμάτων, συνδέσμων ΕΟΚΑ κλπ. Για μένα τα πράγματα είναι απλά: αν όντως έχουν συμβεί τα γεγονότα που θέλει ο Υπουργός Παιδείας και οι σύμβουλοί του να αναφέρονται στα εν λόγω βιβλία, να αναφέρονται. Αν όχι, να μην αναφέρονται. Και αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και μιλάνε για αφελληνισμό, μάλλον για την υστεροφημία των νοιάζονται. Γιατί άλλο να είσαι ο "αγωνιστής της ΕΟΚΑ", ο ήρωας και άλλο ένας κοινός δολοφόνος αμάχων. Γιατί εγκλήματα έχουν γίνει. Η δολοφονία αμάχων, κύριοι, είναι δολοφονία. Είτε αυτοί είναι Άγγλοι, είτε είναι Ε/Κ είτε είναι Τ/Κ, είτε διαπράχθηκε το 1955-59, είτε το '63 - '64, είτε το '67, είτε το '74.
Και μην μου πείτε για εγκλήματα Άγγλων, Τούρκων ή Τ/Κ. Εκείνα τα ξέρω. Έχει φροντίσει ο μηχανισμός προπαγάνδας σας, να μου τα εμφυτεύσει 12 χρόνια στα σχολεία, μέσα από το μάθημα της Ιστορίας (που κατ' εμένα είναι απλά, Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ). Εγώ θέλω να μάθω τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ (μας) σφάλματα και εγκλήματα της περιόδου 1955-1974. Εκείνα, τα οποία μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Εκείνα, τα οποία στέρησαν σε 200.000 πρόσφυγες τα σπίτια τους. Εκείνα, λόγω των οποίων εγώ και μια ολόκληρη γενιά, γεννημένη μετά το 1974, είδαμε την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα, το Μπέλλαπαϊς, την Αμμόχωστο, την Μόρφου, την Καρπασία, το 2003! Εκείνα, τα οποία κανένα βιβλίο ιστορίας δεν τα αναφέρει. Και δεν τα αναφέρει γιατί βλάπτει την υστεροφημία πολλών από εσάς. Οπότε σταματήστε να μου μιλάτε για αφελληνισμό. Αλλου σας τρώει τζιαι αλλού κνίθεστε, που λέει και ο "Ανευ Ορίων"!

Για αυτούς τους λόγους, για μένα "δεν δικαιούσθε" όυτε να ομιλείτε, ούτε να διεκδικείτε το τεκμήριο της εθνικής καθαρότητας. Ούτε επίσης να με κρίνετε και να με καθοδηγείτε. Γιατί εσείς, έχετε πολύ πιο χεσμένη τη φωλιά σας από μένα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα καλά κρατεί. Μας δίδασκαν για την προπαγάνδα του Γκέμπελς επί καιρώ Χίτλερ αλλά η δικιά μας προπαγάνδα κοντεύει να τους ξεπεράσει!
Εμείς είμαστεν οι Άγιοι.
Εμείς είμαστεν οι αλάνθαστοι.
Πας μην Έλλην(οΚύπριος) βάρβαρος!