Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ARE THEY SERIOUS?

Κατ' αρχάς να ευχηθώ στους αναγνώστες, συνιστολόγους και σε ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό, ευτυχισμένο το 2009, με μια δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος, αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων, καθώς και επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες (ούπς, τούτην την ευχή έπρεπε να την κάμω 10 χρόνια πριν. Ο γέρημος ο Ανάν, επροσγείωσεν μας ανώμαλα!)

Εδκιέβασα στην "Σημερινή" της παραμονής της Πρωτοχρωνιάς ότι ο Αριχεπίσκοπος σκοπεύκει να κτίσει εκκλησία-έκτρωμα στα πρότυπα του εκτρώματος του κακέκτυπου της Εκκλησίας της Αγίας του Θεού Σοφίας (στην Κων/πολη, για όσους δε γνωρίζουν). Για παραπάνω, δαμαι.

Μα καλάν, ΣΟΒΑΡΟΜΙΛΟΥΝ; Στην παλιά Λευκωσία; Εν ΤΟΣΟΝ ΑΜΠΑΛΑΤΟΙ; Εν μπορούν να καταλάβουν ότι στην παλιά Λευκωσία, ακόμα τζιαι η Φανερωμένη, εν μεγάλη; Ειλικρινά τούτον τον τράουλλον τον αχρειεπίσκοπον μας εν εμπόρεσα να τον καταλάβω ποττε! Τζιαι ο καθυστερημένος, εν τον κανεί να βρίξει, να μπει μες τες πέτσες του τζιαι να πει "mea culpa", "δεν έχει εντοπίσει τα προβλήματα που έχει επικαλεστεί το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας." Που τον ήβραμεν τον ανιστόρητον που εν μπορεί να καταλάβει πως στην παλιαν Λευκωσίαν εν κάμνεις τεράστιες εκκλησίες διότι μπροστά στην Χρυσαλινιώτισσαν, τον Τρυπιώτην, τον Αην Σάββαν, τον Αην Αντώνην, τον Αην Κασσιανόν, τον Αην Γιάννην, τον Αην Λουκάν τζιαι την Φανερωμένην (οι 8 ορθόδοξες εκκλησίες της εντός των τοιχών Λευκωσίας - αν εξίχασα καμιάν, συγχωράτε με) ενναν παράταιρες τζιαι του γελασμάτου; Ούτε οι Τούρτζιοι, που τους θεωρούμε βάρβαρους τζιαι απολίτιστους εν ετολμήσαν να κάμουν τζιαμια-εκτρώματα στην κατεχόμενην παλιά Λευκωσία. ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΤΖΙΟΙ, ΜΑΚΑ(Χ)Ρ(Ε)ΙΟΤΑΤΕ! Αλλα, απ' ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του, που ελαλουσαν τζιαι οι προτινοι...

Σιαίρουμαι τουλάχιστον που ο Δήμος απέρριψεν την αίτησην της Αχρειεπισκοπής. Ελπίζω μόνον να μεν τραβήσουν τελικά πίσω, γιατί ενναν απλά συνένοχοι στο έγκλημα

6 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Μα περιμένουμε λογική που ποιον;

Που τον Χρυσόστομο τον Β;

Aceras Anthropophorum είπε...

Ως πολλάτε που εν εκόψαμεν με κανέναν εθνικόφροναν θεοφοβούμενον δήμαρχον του Δήκο.

bestman είπε...

Όντως αγαπητοί μου φίλοι. Η Μαύρου μπορεί να μην παρεκκλίνει των θέσεων και αποφάσεων του ΑΚΕΛ, αλλά τουλάχιστον δαμέ, έπραξε σωστά.

Lexi_penitas είπε...

Φαίνεται όμως οτι ο δημόσιος κήπος της Πάφου δεν το γλυτώνει το έκτρωμα

MARINOS είπε...

Τις προάλλες, έτυχε να δω τον Αρχιεπίσκοπο κάπου, και του είπα και εγω την διαφωνία μου.

Ο άνθρωπος είναι αποφασισμένος. Δεν ακούει κανέναν.

bestman είπε...

Αρχιεπίσκοπος είμαι, ότι θέλω κάνω!