Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Σύληση τάφου Τάσσου - Τα σενάρια

Κατ' αρχάς θεωρώ πως διαπράχθηκε ύβρις. Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν πειράζει νεκρό. Περιμένουμε την τιμωρία και την κάθαρση...


Σενάριο πρώτο "Και νεκρός ενίκα": Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι "εχθροι" του αείμνηστου τέως προέδρου τον φοβόντουσαν ακόμα και νεκρό.

Σενάριο δεύτερο "Περίπτωση Αχιλλέα Κυπριανού": Προβοκάτσια από τους θιασώτες της "σκληρής" γραμμής εν όψει εξελίξεων στο κυπριακό.

Σενάριο τρίτο "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη": Ίσως το πλέον αδιανόητο από τα τρία. Τυμβωρύχοι έκλεψαν τη σωρό του μ. Τάσσου για να ζητήσουν λύτρα από την οικογένειά του.

Εγώ κλίνω υπέρ του δεύτερου σεναρίου. Ήδη έχουν συσπειρωθεί οι οπαδοί του και μιλούν για "νυν υπερ πάντων αγώνα". Απο κει που λίγος κόσμος θυμόταν το μνημόσυνο, και θα το μάθαινε την Κυριακή στις ειδήσεις, τώρα όλη η Κύπρος (και όχι μόνο) το ξέρει. Οι Αχρειεπίσκοποι και οι Καρατζαφέρηδες ξεσπάθωσαν. Απο την άλλη θεωρώ πως δεν υπήρχε λόγος κάποιος που διαφωνούσε με τον μ. Τάσσο να κάνει κάτι τέτοιο. Ακριβώς γιατί η εξέλιξη θα ήταν αυτή που είναι και θα ήταν ανόητο να κάνει κάτι τέτοιο.

Διερωτώμαι... Τόσο πολύ φοβούνται τη λύση;

8 σχόλια:

Anti-Christos είπε...

Φίλε,

κανείς δεν φοβάται τη λύση.

Το θέμα είναι, "ποιά λύση!" Γιατί το να πλασάρεται η διάλυση ως λύση, δεν είναι "λύση!"

Τέτοια "λύση" που ισοδυναμεί με αναρίθμητες υποχωρήσεις και ουδέν σεβασμό στα δικά μας δικαιώματα, σου λανσάρω εύκολα κι εγώ που δεν είμαι πολιτικός.

Κανείς δεν φοβάται τη λύση. Όλοι την επιδιώκουμε. Το ξεπούλημα φοβόμαστε, που έρχεται με τις εκπτώσεις, ως δήθεν λύση.

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλ'α ρε Χρίστε, εσύ πού ξέρεις ότι πλασάρεται διάλυση; Που τη στιγμή που τίποτε ακόμα ούτε εδεχτήκαμεν, ούτε εδεχτήκασιν, πόθθεν φκάλλεις ότι εν κακή η λύση; Οξά επειδή αντιπαθείς Τον Χριστόφκιαν εν αρκετός λόγοσ για να κρίνεις το αποτέλεσμαν πριν καν να το δεις.

Bestman, το σενάριο του ταραμένου που κάμνει τζαι πολιτική δεν το έθεσες τζαι είναι ίσως το πκιό credible. Λεν επίσεις κάποιοι ότι μόνον μαύρος μπορει να το εκτέλεσρν επί πληρωμής, του οποίου κάποιοι κρατάνε τη ζωή όμηρο, διότι ένα χρόνο μετά, το σώμαν εν ακόμα άλυτο, γεμάτο σκουλούτζια τζιαι βρωμεί. Δεν έχει κυπραίο που να μην νεκατσιά.

gregoris είπε...

σύντροφε ασέρας μεν μας παίρνεις πίσω. στα παραπάνω εσυμφωνήσασιν (παραδοχή Ταλάτ στο LSE). η λύση έρκεται τζιαι εν για αυτόν που εσσιηλιάσαν οι διχοτομιστές.

Anef_Oriwn είπε...

Gregori,
Πως είσαι τόσο σγουρός ότι “στα παραπάνω εσυμφωνήσασιν …”; Επειδή απλώς το είπε ο Ταλάτ; Εγώ λαλώ σου ότι εσυμφωνήσαν ΜΟΝΟ στα αυτονόητα, τα απλά και σε πολύ λίγα ... Επί της ουσίας “με αφκά με πουλιά”!

the Idiot Mouflon είπε...

Σαν πολύ γρήγορα δεν ακούστηκε το "επαγγελματίες οι δράστες και δύσκολο να βρεθούν";

Αυτό συνήθως το πλάσαραν στην αγορά συγκεκριμένοι κύκλοι σε περιπτώσεις -συγκεκριμένων συμφερόντων -σχετικά πρόσφατων εγκλημάτων.

gregoris είπε...

άνευ, αν δεν είχαν συμφωνήσει στα παραπάνω εν θα εξεκινούσεν το ΑΚΕΛ εκστρατεία διαφώτισης για την ομοσπονδία.
το Κυπριακό έναν περίπου εν λυμένο. τζίνον που χρειάζεται εν τα κκότσια να ανακοινωθεί δημόσια.

bestman είπε...

Χρίστο,

Εισαι σίγουρος πως για κάποιους η λύση δεν είναι Διός ανάθεμα; Πόσους βολεύει το status quo;

Anef_Oriwn είπε...

Gregori,
Είμαστε εκτός θέματος, αλλά η εκστρατεία για τι εστί Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία ΕΠΡΕΠΕ να είχε αρχίσει προ καιρού ... Για να μπορέσει να ΤΗΝ κατανοήσει ο κόσμος να ΤΗΝ αποδεχτεί και να ΤΗΝ στηρίξει ... Και να αποκρούσει τες όποιες επιθέσεις των εθνικιστών που συνεχώς κινδυνολογούν και για συνομωσίες μιλούν ... Μακάρι να είχαν καταλήξει κάπου [ή αν είχαν πλησιάσει κοντά σε λύση] αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι έτσι τα πράματα ...
Σκόπευα σήμερα ή αύριο να προχωρήσω σε ανάρτηση ενός κειμένου μου για τη διαδικασία και τις προοπτικές των συνομιλιών, αλλά η σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και η κλοπή της σορού τους [και η ανάγκη για μιαν έκτακτη ανάρτηση] το μετάθεσα για πιο μετά ...
Επιφυλάσσομαι ...