Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Οδηγός καλής συμπεριφοράς για συναυλίες, θέατρα, παραστάσεις, σινεμα

Εν πολλά σπαστικό τούτο που συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις με τον κόσμο που πάει να παρακαλουθήσει ένα καλλιτέχνη σε μουσική σκηνή ή μια ταινία στον κινηματογράφο, μιά θεατρική ή μουσική παράσταση ή απλά μια διάλεξη.
Ας πούμε: επήα πιο παλιά να ακούσω Αλκίνοο στην Αθήνα (στο Ζυγό στην Πλάκα, αν θυμούμαι καλά). Στο πρώτο μισο, που ο Αλκίνοος έρμήνευε όχι και τόσο γνωστά κομμάτια, ενόμιζες πως ήσουν σε cafe, οϊ σε μουσική σκηνή. Τόσο που αναγκάσαν κάποιον να φωνάξει: "Ρε παιδια, αν είναι να τα πείτε, (να) πάτε (στα) σπίτια σας!" Τζιαι εισιεν δίκαιο. Πληρώνεις (αδρά πολλές φορές) για να ακούσεις μουσική. Για να ακούσεις εναν καλλιτέχνη που υποτίθεται πως σου αρέσκει. Εν τα λυπάσαι τα λεφτά σου; Λλιόττερα ήταν να σου στοιχήσει να κάτσεις έσσω σου, ή να πάεις σε ένα κκαφέ/μπαράκι/μπυραρία να τα πεις/πιείς. Τζιαι υπόψην: ΠΡΩΤΑ πάεις ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ τζιαι ύστερα να πιεις το ποτό σου/να μιλήσεις/ να κάμεις κοινωνικές σχέσεις. ΟΪ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. Εν λέω. Τζιαι το ποτό σου θα το πιεις, τζιαι την κουβέντα σου θα την πεις. Αλλά προέχει η μουσική/παράσταση/ταινία. Τζιαι αν δεν τα λυπάσαι/σεβεσαι τα λεφτά σου, σεβάστου με εμένα που επήα να ακούσω μουσική που μου αρέσκει. Μεν με αναγκάζεις να σου κάμω παρατήρηση για τα αυτονόητα, τα γέρημά!
Ύστερα: αν τα τραούδκια που ερμηνεύκει εν τα ξέρεις, κάτσε άκου τα! Μπορεί να ακούσεις κάτι που να μεν το εσιεις υπόψην σου τζιαι να σου αρέσει, να το ψάξεις, να σου ανοίξει νέους ορίζοντες... Μεν μεινίσκεις στα κεκτημένα, εν κακό! Αν μη τι άλλο, σεβάστου τζιαι τον καλλιτέχνη που -λαλείς πως- αγαπάς τζιαι που προσπαθεί πιθανόν να σου προσφέρει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Άκου τζιαι τα νέα, ανέκδοτα τραούδκια του. Εν τζιείνα που αύριο μεθαύριο εννα βουράς στα δισκοπωλεία ή στο Ιντερνετ να τα γοράσεις/κατεβάσεις. Διά σου τα στο πιάτο.
Σεβάστου τους καλλιτέχνες που συνοδεύκουν το "αστέρι". Εν νέοι καλλιτέχνες, πολλές φορές πολλά καλοί, που με τούτον τον τρόπον προσπαθούν να ακουστεί τζιείνον που έχουν να πουν. Τζιεινο που πολλές φορές εν πολλά καλον τζιαι ουσιαστικο, τζιαι που εν έχουν άλλον τρόπο να το προωθήσουν στον πολλήν κόσμο. Εν πάρα πολλοί που αναδειχτήκαν έτσι... Μπορεί η κοπέλλα που ήταν μαζί με το Βασίλη προχτές (Κατερίνα Μακαβού λέγεται τζιαι εν καταπληκτική φωνή - συν τοις άλλοις γράφει τζιαι η ίδια) να εν η επόμενη Αλεξίου. Έτσι εφκηκεν τζιαι ο Χατζηγιάννης, τζιαι ο Αλκίνοος, τζιαι η ίδια η Αλεξίου τζιαι πολλοί άλλοι... Άκου τους.. εχουν κάτι να σου πουν... Άλλωστε εν για να ακούσεις μουσικην που επιέρωσες το έναν αλλοναν, εννεν; Εν αντροπή να πάεις για τσιάρο/ τουαλέττα/ socializing οταν τραουδά ο άλλος. Πολλά καλά τους έκαμεν η Θεοδωρίδου στο Pavilion που τους έκλεισεν τες πόρτες όταν εφκήκε στη σκηνή. Εσέναν ήταν να σου άρεσκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: