Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Γεράματα

Αγόρασα πρόσφατα από το eShop CY ένα πολυμηχάνημα Canon Pixma MX320. Το παρέλαβα το Σάββατο και σήμερα βρήκα χρόνο να το εγκαταστήσω. Μαζί με τον Canon, αγόρασα και μια κάρτα Ethernet, διότι αυτή που είχε το αρχαίο PC μου (αγορασμένο το 2001 και ουσιαστικά ξαναστημένο από την αρχή - νομίζω μόνο η δισκέτα και το κουτί παραμένουν τα ίδια) ήταν στα 10Mbps μόνο.
Τέλος πάντων. Μπήκε η κάρτα Ethernet και ξεκινάω να ξεπακετάρω το Canon. Βγάζω κάποια σύρματα, κάποιους adapters, ένα σακούλι με έντυπα και CDs και ξεκινώ την κυρίως δουλεία.
Βγαίνει ο Canon από τη σακούλα και ξεκινώ να βγάζω τα προστατευτικά αυτοκόλλητα που υπάρχουν παντού. Δυσκολεύτηκα λίγο αλλά τα βρήκα. Βρήκα επίσης και έβαλα και τα μελάνια.
Τώρα; Εγκαθιστώ πρώτα το software/drivers και μετά συνδέω το Canon (όπως τα HP) ή ανάποδα; Ιδού η απορία. Και ψάχνω να βρω το manual. Τίποτα. Πουθενα. Ψάχνω στο σακουλάκι με τα έντυπα και τα CDs, τίποτα. Μόνο κάποιες πληροφορίες ασφάλειας και κάτι τέτοια. Τσαντίζομαι, μπαίνω στο web. Βρίσκω στην ιστοσελίδα της Canon το manual, αλλά όχι το Quick Start Guide (το οποίο λέει στην ιστοσελίδα πως περιλαμβάνεται στο πακέτο). Τσαντίζομαι. Προσπαθώ να το βρω κάπου αλλού. Τζίφος. Είναι δυαντόν, λέω; Να μην το έχουν στην ιστοσελίδα τους; Και να ξέχασαν να το βάλουν στο πακέτο; Τόσο ανεύθυνοι είναι; Τόσο άτυχος είμαι;
Τέλος πάντων. Λέω "θα τον εγκαταστήσω πρώτα όπως τους HP (πρώτα οι drivers και το software και μετά να το συνδέσω με το PC) και μετά θα τους στείλω ένα ξεγυρισμένο e-mail για να μάθουν.
Γίνεται η εγκατάσταση, κάνω την πρώτη εκτύπωση, το πρώτο scan εγγράφου. Και αποφασίζω να τακτοποιήσω το χαμό που γίνεται.
Και τι βλέπω; Το QSG φάτσα κάρτα μπροστά μου. Το είχα βγάλει πρώτο πρώτο, το έβαλα κάπου και το ξέχασα...
Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: