Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Το δέντρο και το δάσος.

"Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκιας". (Αμλετ)

Είμαι κι εγω ανάμεσα σε αυτούς οι οποιοι διαδηλωνουν σχεδόν κάθε βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο. Θεωρώ ότι κανένας δεν πρέπει να λείπει απο τις εκδήλωσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή την φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί με τα γνωστλα τραγικά αποτελέσματα. Και λέω κανένας, ούτε καν τα μέλη του ΑΚΕΛ. Θα μου πείτε "Ληγμένα πίνεις; Να βρίζουν και αυτοί, εν χορω, όπως και οι υπόλοιποι, οτον πρώην Γ.Γ. του κόμματός τους, τους οποίου ο λόγος είναι θεσφατο;" Η απάντηση είναι ένα βροντερό ΝΑΙ. Ο λόγος; Κινδυνεύουμε να χάσουμε το δασος για το δεντρο. Και εξηγούμαι:

Το πρόβλημα είναι συστημικό. Η κυβέρνηση Χριστόφια και τα εγκληματικά λαθη και οι παραλείψεις της, είναι η κορυφή του παγόβουνου του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος, το οποίο καθορίζει εν πολλοίς την οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, θρησκευτική ζωή της Κυπριακής Δημοπκρατίας, απο καταβολης της. Η διαφθορά, ο νεποτισμός, οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ πολιτικων και πολιτών, τα συνεχή σκάνδαλα και η ατιμωρησία, αποτελούν, Δυστυχώς, συστατικά στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρατιας. Αυτά όλα, μαζί με τον ωχαδερφισμο, το "ούσσου να περάσουμε" (σώπα να περάσουμε) και το "απον φορτώνει πόσσω σου, τάνα του να φορτώσει" (αν κάποιος δε φορτώνει απ' το σπίτι, βοήθα τον να φορτώσει) μας έχουν οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες ατράπους...

Θεωρώ πως ευθύνη γι αυτή την σάπια αυτή κατάσταση ευθύνη φέρουμε όλοι όσοι έχουμε ψηφίσει έστω και μια φορά, όχι τους αριστους, αλλα είτε τυφλά κομματικά, είτε καθαρά χρήσιμοθηρικα και πελατειακα. Όσοι χρησιμοποιήσαμε κομματικούς η άλλους τρόπους πρόσληψης και ανελιξης μας. Όσοι απο μας διορισαμε η προαξαμε άτομα με βάση όχι την ικανότητα τους, αλλα οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Όσοι, εν κατακλείδι, με τις πράξεις, τις παραλείψεις και την αδιαφορία μας, συντειναμε στο να μας διοικούν οι άχρηστοι, αντι οι άριστοι.

Ακόμα και οι νέοι που προωθούνται σε αξίώματα είναι αποφοίτοι της "Μεγάλης του Συστήματος Σχολής", κάτοχοι της ίδιας ακριβώς νοοτροπίας με τους προκατόχους τους. Έλαχιστοι έχουν τοποθετηθεί (κυρίως σε θέσεις Ανεξάρτητων Αξιωματούχων) με γνομωνα την αξία και τις ικανότητες τους. Οι πλείστον τοποθεοτυνται με Βάση κομματικά κυρίως κριτήρια. Η αποτυχία του Συστήματος αυτού αποδυκνειεται απο τα πολλα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία 50 χρονια. Και για τα οποία έχουν παραιτηθεί κάποιοι, έχουν φυλακισθει όμως μόνο τρεις (-3-): Σαμψων, Αζινας, Φαντης.

Θα πρότεινα παραίτηση της κυβέρνησης και ανάληψη της εξουσίας απο μια υπερκομματικη κυβέρνηση, υπό κάποιον εγνωσμένων ικανοτήτων συμπολίτη μας, κοινής αποδοχής, γνωρίζω όμως ότι τούτο δεν προβλέπεται απο το Σύνταγμα. Θεωρώ Λοιπόν, ότι η λύση αρχίζει απο τον καθένα μας. "Γίνε ΕΣΥ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο" (Μαχατμα Γκαντι).

Αλλιώς, επικρεμεται η Δαμοκλειος Σπαθη μιας άλλης παροιμίας του θυμοσοφου λαού μας: "Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου"...

3 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Πολλά σωστή διάγνωση τζιαι ανάλυση. Λάθος στόχος. Λάθος συγκεκριμένες προτάσεις. Οδηγούν σε ένα μεγάλο ξερογύρισα μέσα στην ίδια άμμο όπου ήδη είμαστεν βολισμένοι.

bestman είπε...

Νομίζω, φίλε Aceras, ο,το η πρόταση να αλλάξουμε νοοτροπια εμείς, οι πολίτες, ο καθένας ξεχωριστά, είναι η ΜΟΝΗ λύση..

Viagra Online without prescription είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.