Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Υπηρεσιακή κυβέρνηση

Χτες παρακολούθησα τη συζήτηση στην εκπομπή του Γ. Καρεκλά με θέμα την οικονομία. Καλεσμένοι οι Σ. Στέφανου, Ν. Παπαδόπουλος και 2 οικονομολόγοι.
Οι πολιτικοί ως συνήθως εκατηγορουσαν ο ένας τον άλλο. Οι οικονομολόγοι είπαν τα δικα τους, που εφαινονταν πιο ενδιαφέροντα (αφού ήταν επι της ουσίας και όχι κοκορομαχία).
Στην κατακλείδα, ο ένας εκ των οικονομολόγων μίλησε για τα ληξιπρόθεσμων δάνεια που έχει το κράτος να πληρώσει το 2013, και πέταξε την ιδεα να γίνει υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι το Σεπτέμβρη του '13 για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της οικονομίας μας. Ο Ν. Παπαδόπουλος είπε ότι αυτο είναι και πρόταση του ΔΗΚΟ.
Ξανά πίσω. Υπηρεσιακή κυβέρνηση; Υπο ποιον; Δηλαδή μιλάμε για πρόεδρο μη εκλελεγμενο; Θυμίστε μου τι λέει το Σύνταγμα τσακάλια της πολιτικής ζωης του τόπου; Να σας θυμίσω εγώ;
Βασικά πάτε να κάνετε Συνταγματικό πραξικόπημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια!

Από τον περασμένο Ιούλη παίζουν διαδοχικά πολιτικά πραξικοπήματα για να επιβληθεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης και να σαρωθεί το εργασιακό περιβάλλον.

νεος

bestman είπε...

Ανώνυμε,

Όταν μια "φιλολαϊκή" αριστερή κυβέρνηση δεν τολμά (ή δεν θέλει ή δεν της περνά) να προβεί σε εκείνες τις αλλαγές οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας (και της κοινωνίας, αφού το χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας είναι η διαφθροά) και σέρνεται ουσιαστικά σε επιλογές άλλων, τότε είναι άξια της τύχης της. Και εφόσον δεν κάνεις κάτι εσύ, κάποιος άλλος θα το κάνει.

Και ,ναι, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα να είναι διεφθαρμένο, και οι προηγούμενες κυβερνήσης να ακλουθούσαν την ίδια τακτική (να μην αγγίζουν τα σοβάρά διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, να έχουν δημιουργήσει και εκθρέψει τη σημερινή δημόσια υπηρεσία και τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και το νεποτισμό), σε αυτή την κυβέρνηση έλαχε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Και ως γνωστόν, ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται...