Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

Λογοκρισία και υποκρισία

Αμάν αυτό το MEGA με τη λογοκρισία του. Συνήθως "κόβει" λέξεις που θεωρούνται "βρισιές". Σήμερα "αποσιώπησε τη λέξη πέος. Χτες "πετσόκοψε" το Blue Lagoon. Τι φοβούνται οι ιθύνοντες και ιδιοκτήτες του καναλιού; Μήπως "σκανδαλισθεί" το ποίμνιο; Η μήπως πάθουν κατι τα χρηστα (τα ποιά;!;!;!;)  ήθη της (πουριτανικής) κοινωνίας μας; 
Τι τους έφταιξε το Blue Lagoon και η λέξη πέος; Στην ταινία οι -ελάχιστες- γυμνές σκηνές είναι γυρισμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μη... φαίνεται τίποτα! Μήπως οι κύριοι ιθύνοντες φοβούνται οτι τα παιδιά θα... αρχίσουν να ρωτούν; Ε, καλά θα κάνουν, και καλό είναι να ξεκινήσει μια σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, από την παιδική ηλικία! Δεν γίνεται κύριοι, εν έτει 2008, να μην γίνεται σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση υπό το πρόσχημα της "ηθικής" (τρομάρα σας) κοινωνίας μας! Η οποία κοινωνία στερούσε (για τους παραπάνω λόγους) από γενεές γενεών, αλλά δεν μας εμπόδιζε να πάμε cinema προ 15ετίας, ανήλικοι, σε ταινίες που δεν ήταν κατάλληλες για ανηλίκους. Όχι πως μας πείραζε, απεναντίας, αλλά όλη αυτή η υποκρισία με εκνευρίζει! 
Έχουμε "ευυπόλυπτους" κατα τα άλλα, οικογενειάρχες, με τους οποίους είναι γεμάτα τα καμπαρέ. Καμπαρέ, τα οποία διαχειρίζονται "καλλιτεχνικοι πράκτορες" και στα οποία εργοδοτούνται "καλλιτέχνιδες" (έτσι λέγονται οι πάτρονοι και οι ατυχείς κοπέλες οι οποίες έρχονται στον τόπο μας για ένα καλύτερο μέλλον και καταλήγουν να εργάζονται ως πόρνες).
Έχουμε μια εκκλησία, ή οποία βρίθει σκανδάλων, επιχειρήσεων και ίντριγκων και πισώπλατων μαχαιριών. Έτσι λέγεται στην ηθική κυπριακή κοινωνία το "αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν" και το "όστις έχει δύο χιτώνας...".
Έχουμε πολιτικούς οι οποίοι είναι ασσοι στην συνθηματολογία και στην πατριδοκαπηλεία, αλλά προτιμούν να ποιούν την νύσσαν, παρά να μάχονται νυχθημερόν για λύση του κυπριακού και μια πιο δίκαιη κοινωνία. 
Έχουμε βο(υ)λευτές, οι οποίοι, ενώπιων της Βουλής και των ΜΜΕ ωρύωνται για πάταξη του ρουσφετιού, αλλά κεκλεισμένων των θυρών βολεύουν τους "ημέτερους". Όχι τίποτε άλλο, έχουμε και μια επανεκλογή να εξασφαλίσουμε.
Ένος πράγματος βρίθει αυτός ο τόπος: υποκρισίας. Όλα τ΄άλλα, είναι για λαϊκή κατανάλωση...

ΥΓ: Ακυρώθηκε και ο "Νικηφόρος". Και κλάααααααααααμα ο Λάζαρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: