Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008

Λήδρας και Κασσάνδρες

Άνοιξε επιτέλους και η Λήδρας. Δημιουργήθηκε ένα πολύ θετικό κλίμα μεταξύ των ανθρώπων, ένθεν και ένθεν της πράσινης γραμμής και πολύς κόσμος πέρασε στην "άλλη πλευρά". Είδαμε όμως (δυστυχώς) και κάποιες "παραβιάσεις" απο τουρκικής πλευράς (ως συνήθως). Ευτυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς και ο κ. Ιακώβου, μίλησαν για δυσκολίες οι οποίες ξεπερνιώνται. Έδωσαν όμως την ευκαιρία και στις Κασσάνδρες (οι οποίες είχαν σωπάσει προσωρινά) να ξεφαντώσουν.
Φιλελεύθερο δεν διάβασα σήμερα για να έχω άποψη, διάβασα όμως Σημερινή και είδα τις ειδήσεις στο Σίγμα. Πραγματικά ξεφάντωσαν. Άρχισαν τα αρνητικά, έδωσαν έμφαση στις δυσκολίες (ή τα γνωστά "τερτίπια" κατά τον κ. Κάρογιαν) χωρίς να δίνουν έμφαση σε αυτό που διαφαίνεται: θέληση για λύση και από τις δύο πλευρές. Είναι τραγικό το γεγονός πως, όταν οι κατοχικές δυνάμεις έκλεισαν, γύρω στις 8 το οδόφραγμα προς τις κατεχόμενες περιοχές, και με την εικόνα στο σημείο που ήταν το οδόφραγμα της Λήδρας και την παρουσία πολλών Αστυνομικών της Δημοκρατίας, η παρουσιάστρια του Σίγμα, ρωτουσε τον δημοσιογράφο του σταθμού αν οι "ψευδοαστυνομικοι" αυξήθηκαν. Απροσεξία ή κρυφή επιθυμία; Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθειαν λέγει; Η μήπως αυτή είναι η "γραμμή" που έχει από την διεύθυνση του σταθμού στον οποίο εργάζεται;

1 σχόλιο:

Banana Republic Cyprus είπε...

Κουμπάρε μου, το Κυπριακό θα το λύσουμε εμείς, ο κόσμος και σε όποιον αρέσει.
Το Σίγμα είναι για κλάματα, γενικώς. Ο κάθε νορμάλ άνθρωπος με το ελάχιστο δράμι μυαλού ξέρει πως πρέπει να κλίνει τα αυτιά του και να κρίνει, πλέον, από μόνος του.
Κι εμείς από εδώ, όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε :)