Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Γιατί τόση βιασύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης με την "Δημόσια Τηλεόραση";

Αν νομίσατε πως  ενδιαφέρονται για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, πλανάστε πλάνην οικτράν. Εξ ου και το κλείσιμο που έγινε χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός προγραμματισμός για το διάδοχο σχήμα, καθώς και η κατωχύρωση του nerit.gr από ιδιώτη.

Ο λόγος (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι απλός:
  • Η λάθος εκτίμηση όσον αφορά την αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ και η ύπαρξη ενός μέσου το οποίο δεν είναι ελεγχόμενο, έδωσε βήμα σε όλους ανεξαιρέτως να ακουστούν, μετατρέποντας το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ σε εστιά αντίδρασης και αντίστασης. 
  • Η υποστήριξη από το ευρύ κοινό των εργαζομένων της ΕΡΤ αποκλείει κάθε πιθανότητα επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας στο Ραδιομέγαρο.
  • Το διαδικτυακό σήμα της ΕΡΤ υποστηρίζεται τεχνικά και αναδιανέμεται σε όλο τον κόσμο μέσω της EBU. Το πρόγραμμα της NET και της ΕΡΑ (Ελληνική Ραδιοφωνία), αναμεταδίδεται -και- από τον ιστότοπο της EBU (εδώ) μέχρις ότου η ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση εκπέμψει ξανά.
  • Οπότε: η ελληνική κυβέρνηση εκπέμποντας το πρόγραμμα της "Δημόσιας Τηλεόρασης", προσπαθεί -ανεπιτυχώς προς το παρόν- να πείσει την EBU πως υπάρχει εκπομπή σήματος δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να αρθεί η υλικοτεχνική υποστήριξη της τελευταίας στο πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ουσιαστικά φιμώνοντάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: