Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η πανδημία στην εποχή της τεχνολογίας (ή αλλιώς, πάμε για ένα τηλεκαφέ;)

Είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί που η πανδημία του κορωνοϊού "χτύπησε" στην εποχή μας, την εποχή της τεχνολογικής επανάστασης. Αποτέλεσμα; Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα με τη χρήση της τεχνολογίας. Μπορούμε να αποφύγουμε την επαφή με άλλους ανθρώπους, και να την περιορίσουμε στα απολύτως απαραίτητα.



  1. Αγορές πρώτης ανάγκης από supermarket και φαρμακεία μπορούν να γίνουν μέσω διαδικτύου ή/και τηλεφώνου με παράδοση στο σπίτι μας
  2. Επικοινωνία με φίλους και γνωστούς μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σχετικές εφαρμογές (Skype, Messenger, WhatsApp κλπ)
  3. Τηλεργασία από το σπίτι (όπου είναι εφικτό). Το διαδίκτυο και οι εφαρμογές συνεργασίας και τηλεδιάσκεψης μειώνουν τις συναθροίσεις και τις συναναστροφές στις απολύτως απαραίτητες. (Skype For Business, Teams, Zoom)
  4. Παραγγελία φαγητού/σνακ/καφέ και παράδοση στο σπίτι μέσω τηλεφώνου ή/και των σχετικών πλατφόρμων. Κάποιες πλατφόρμες επιτρέπουν παράδοση κατ' οίκον χωρίς επαφή με τον διανομέα (no-contact delivery). Πληρωμή και φιλοδώρημα με κάρτα, και παράδοση στην πόρτα μας!
  5. Παρακολούθηση αθλητικών συναντήσεων, θεατρικών παραστάσεων, ακόμα και συναυλιών μέσω live streaming. Έχω ήδη παρακολουθήσει μία μουσική παράσταση με Live streaming και έπονται κι άλλες. 

Ακόμα και τον καφέ μας, μπορούμε να τον πιούμε με παρέα. Είτε τον ετοιμάζουμε στο σπίτι, είτε με διανομή κατ' οίκον και τηλεκουβέντα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οπότε, τι θα λέγατε για έναν... τηλεκαφέ ή ένα τηλεποτό;




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο
καλή χρονιά

https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY