Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Michael Jordan's Playground

Σήμερα που ο "αέρινος" κελίνει τα 61 του χρόνια, θυμήθηκα ένα από τα αγαπημένα βίντεο της εφηβείας μου, το Michael Jordan’s Playground. Το MJP κυκλοφόρησε το 1990 σε VHS κασέτα - πριν οποιοδήποτε από τα πρωταθήματα του MJ, πριν την Dream Team - και λίγο πριν την prime περίοδό του.  

Το video μπορείτε να το βρείτε στο Youtube. 

Tο βίντεο αποτελεί φόροςτιμής στον Michael Jordan, τον θρύλο του μπάσκετ. Θα δείτε πώς το βίντεο συνδέει τη ζωή και την καριέρα του Jordan με την ιστορία ενός νεαρού που ονειρεύεται να γίνει σαν αυτόν. 

Το βίντεο συνδυάζει στιγμιότυπα από τα παιχνίδια του Jordan στα 80s με μια φανταστική ιστορία ενός έφηβου που ονομάζεται Walt, ο οποίος κόπηκε από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του. Αμφιβάλλοντας για τις ικανότητές του, ο Walt παίρνει μερικά μαθήματα από τον ίδιο τον Air, στο μαγικό γήπεδο που ονομάζεται Michael Jordan’s Playground. 


 To MJP δείχνει, απο τότε, τη νοοτροπία και το mindset του νικητή MJ23. Όπως και τη σκληρή δουλειά που έριξε, για να γίνει ο GOAT.  Για του λόγου το αληθές, παραθέτω τις δύο πιο αγαπημένες μου (από τις παμπολλές που υπάρχουν) ατάκες απο το βίντεο, που υπογραμμίζουν ακριβώς αυτό:

Η πρώτη, από τον συμπαίκτη του στις χρυσές Ολυμπιακές όμαδες των ΗΠΑ του 1984 κα του 1992, Chris Mullin: "He's been scoring champ, he's been defensive player of the year, he's been Dunk champ, he's been ... everything! He wants to win!"

Η δεύτερη, από τον ίδιο το Jordan, όταν ο πιτσιρικάς Walt, του λέει ότι "κοπηκε" επειδη φοβόταν:


Δεν υπάρχουν σχόλια: